Sommar2022

Det händer mycket spännande i Expo Karlskrona under sommaren - häng med oss på resan!

Lövmarknaden

Torsdag 23 juni 08.00 - 20.00

Torsdagen innan midsommar är känd för de allra flesta i och runt kommunen, det är nämligen då den årliga Lövmarknaden hålls inne i Karlskrona! 

Lövmarknaden har funnits i en eller annan form, enligt gamla källor, i över 200 år. Förr åkte bönderna in till stan och sålde buskar och blommor som man lövade gårdarna med. Fortfarande säljs det mycket blommor och grönt.
Numera har marknaden utökats till ca 500 marknadshandlare som säljer allt från hemkokta karameller och lokala delikatesser till leksaker och korgmöbler.
Många av Karlskronas lokala handlare passar även på att lyfta ut sin försäljning på gatan under denna dag.

Vi kommer att ställa ut med vår monter för att presentera satsningen Expo Karlskrona och bjuda in våra kommuninvånare (och andra intresserade) till att samtala och medverka!

Kika förbi vår container, vi står vid hörnet på parkeringen söder om Fredrikskyrkan.

Sommarturné

Måndag 27 juni - Fredag 8 juli

Under vecka 26 och 27 tar vi med vår Expo Karlskrona-monter på turné runt i kommunen! En av Karlskrona kommuns styrkor är vår närhet mellan skärgård, stad och landsbygd. Det är viktigt för oss att inkludera och upplysa invånare i hela kommunen om satsningen som genomförs under åren fram till 2025. I sommar genomför vi därför en sommarturné där vi besöker fyra olika orter runtom i kommunen - Kristianopel, Jämjö, Rödeby och Holmsjö. 

Kom förbi och samtala om just din ort och vad som är viktigt för dig, nu och i framtiden. Vi kommer även genomföra en tävling under sommaren med ett väldigt fint pris i potten - kom förbi något av datumen nedan för mer information!

Vi ser fram emot en fin sommar tillsammans, vi syns :)

 

Besöksmål 1:

27-28 juni 11.00 - 17.00

Plats: Kristianopels gästhamn

En halvtimmas bilresa från centrum hittar du Nordens första renässansstad, en av de mest solsäkra platserna i Sverige, är ett riktigt smultronställe!

Här finns små butiker, restauranger och omtyckta caféer. Bor gör man på campingen, i gästhamnen, i stugor eller i rum på bed & breakfast. 

Att ställa bilen och strosa omkring bland de små trähusen där rosorna dignar i trädgårdarna är det bästa sättet att uppleva Kristianopel. Känn dofterna av rosor och hav. Slå dig ner på en bänk i hamnen och titta ut över vattnet där du kan ana Ölands södra udde i horisonten. Vill du se byn lite från ovan kan du gå runt delar av byn uppe på den mäktiga, gamla ringmuren. Utsikten är fantastisk!

Vår container kommer att finnas på gästhamnen under måndagen och tisdagen, kom gärna förbi!

Läs mer om vad Kristianopel har att erbjuda på Visit Karlskronas webbplats!

 

Besöksmål 2:

30 juni 11.00 - 17.00
1 juli 11.00 - 16.00

Plats: Jämjö centrum

Följer du E22 österut från Karlskrona kommer du till Jämjö - den industriella kyrkbyn.

I början av 1900-talet fanns här både stärkelsefabrik, mejeri och cementfabrik. Byn utvecklades stort tack vare järnvägen som anlades 1899, vilken knöt ihop Karlskrona med Kalmar via Jämjö och Torsås. Under 1950/60-talet avvecklades järnvägen och istället uppfördes nytt äldreboende, högstadieskola, läkarmottagning och matvaruhandel i centrala Jämjö. 

Idag är Jämjö ett samhälle under utveckling och det finns ett starkt närings-, industri- och föreningsliv!

Vår container kommer att finnas på parkeringen vid Jämjöhallen under torsdagen och fredagen, kom gärna förbi!

Läs mer om vad Jämjö har att erbjuda på Visit Karlskronas webbplats!

 

Besöksmål 3:

4-5 juli 11.00 - 17.00

Plats: Rödeby centrum

Kommunens näst största tätort, med anor från 1100-talet!
Historierna och sägnerna är många kring Rödebys uppkomst - antingen har byn fått sitt namn från det faktum att det var en gränsby mellan olika härader, eller så har byn fått sitt namn från en stenkastande jätte. Vem vet?

Idag är Rödeby ett blomstrande samhälle på uppgång, med nytt äldreboende och ett starkt föreningsliv! Rödebyskolan är också en av Sveriges största grundskolor med över 1000 elever och lärare. Motionsspåret bakom dackestugan används flitigt av invånarna, och är man sugen på bad finns det både inomhus- och utomhuspool samt vackra Mörtsjön ett stenkast bort!

Vår container kommer att finnas på parkeringen vid Coop Rödeby under måndagen och tisdagen, kom gärna förbi!

Läs mer om vad Rödeby har att erbjuda på Visit Karlskronas webbplats!

 

Besöksmål 4:

7 juli 11.00 - 17.00
8 juli 11.00 - 16.00

Plats: Holmsjö centrum

Ca 30km norr om Karlskrona hittar vi natursköna Holmsjö, beläget intill sjön Sillhövden. Byn är en knutpunkt mellan Karlskrona och Emmaboda, vilket märks inte minst via tågstationen som binder samman de två länen via kust till kust-banan och Krösatågen.

I Holmsjö finns det en stark gemenskapsanda och många företag tillsammans med invånarna håller byn levande och frodande! Det kanske starkaste exemplet på detta är Allhallen i Holmsjö, ett initiativ som startades och genomfördes helt lokalt via mestadels ideell arbetskraft och sponsring.

Vår container kommer att finnas vid Melkers pizzeria under torsdagen och fredagen, kom gärna förbi!

Läs mer om vad Holmsjö har att erbjuda på Visit Karlskronas webbplats!

 

Skärgårdsfesten

Mer info kommer

Expo Karlskrona

Du är på väg att bli en del av något stort!

Vad heter ditt företag/organisation?

Så vi vet vem du representerar

Vad heter du?

Så vi vet vem som är kontaktperson

Vad har du för e-postadress?

Så vi kan kontakta dig.

Tack!

Tack för din intresseanmälan!

You must check reCaptcha above!