Projektansökan: framtidens attraktiva livsmiljöer

2021-10-01

Expo Karlskrona har tillsammans med våra partners SBB, Energikontor Sydost och Blue Science Park skickat in en ansökan till Vinnova om ett projekt för att forma framtidens attraktiva livsmiljöer, med fokus på att modernisera ett kontorskomplex från 60-talet.

Vår partner SBB äger fastigheten Pollux i Karlskrona, med ett kontorskomplex på 9000 kvm som tidigare varit SAABs kontor. Byggnaden är uppförd på 1960-talet, och har behov av renovering och modernisering. Målet är att skapa en flexibel och attraktiv miljö som kan vara en förebild på nationell nivå. Runt om i landet finns många liknande byggnader med moderniseringsbehov. I Karlskrona vill vi ta fram innovativa modeller för hur detta kan göras med flexibilitet, hållbarhet, estetik och tillgänglighet i fokus.

"Med hjälp av innovationstävlingar och artificiell intelligens vill vi ta fram en hel katalog av möjliga åtgärder för att modernisera den här typen av byggnader, varav några implementeras i Pollux. Samtliga modeller ska tillgängliggöras för alla aktörer som står inför utmaningen att renovera och uppdatera en liknande byggnad till dagens och framtidens behov" berättar Expo Karlskronas projektledare Niklas Carlsson.

Samarbetet är ett exempel på hur Expo Karlskrona kan fungera som en plattform för samarbete mellan aktörer för att forma framtidens hållbara livsmiljöer.

Fler nyheter

2022-05-25

Ny medarbetare!

Vi har glädjen att presentera vår nya Partnerprojektledare till Expo Karlskrona!

Läs mer
2022-04-26

Innovation Day 2022

Vår projektpartner Blue Science Park anordnar Innovation Day 2022, anmäl dig idag!

Läs mer
2022-04-26

Pottholmen tar nästa steg

Nu tas ännu ett steg i utvecklingen av Pottholmen när byggnation av ytterligare två kvarter ska upphandlas. I de två kvarteren planeras äldreboende, parkeringshus och bostadshus.

Läs mer

Expo Karlskrona

Du är på väg att bli en del av något stort!

Vad heter ditt företag/organisation?

Så vi vet vem du representerar

Vad heter du?

Så vi vet vem som är kontaktperson

Vad har du för e-postadress?

Så vi kan kontakta dig.

Tack!

Tack för din intresseanmälan!

You must check reCaptcha above!