Pottholmen tar nästa steg

2022-04-26

Nu tas ännu ett steg i utvecklingen av Pottholmen när byggnation av ytterligare två kvarter ska upphandlas. I de två kvarteren planeras äldreboende, parkeringshus och tre bostadshus med fyra, sju respektive 14 våningsplan. Platsen ligger även inom huvudområdet för Expo Karlskrona och besökare kommer få möjlighet att se den nya stadsdelen under Expo25.

Stadsdelen Pottholmen fortsätter sin utveckling och nu är det dags för nästa steg då ytterligare två kvarter skall upphandlas. Det gäller Kvarteret Stallet och Kvarter Brandtornet, som skall innehålla äldreboende, parkeringshus och bostäder.

Boendehusen planeras att uppföras i fyra, sju respektive 14 våningsplan. Ett nytt landmärke för Karlskrona stad, enligt detaljplanen.

I samtliga byggnader planeras lokaler för centrumverksamhet i form av handel och service. 

– Om allt går enligt plan så hoppas vi att byggnaderna i kvarteret Stallet ska kunna stå klara under andra halvan av 2025, säger Magnus Lindoffsson, projektledare på Karlskrona kommun.

Pottholmen - Kvarteret Stallet & Brandtornet

• 7500m2 bostäder
• 8840m2 parkeringshus
• 5910m2 omsorgsboende

*inklusive service/handel

För ytterligare information:
Magnus Lindoffsson
Projektledare, Karlskrona kommun
Telefon: 0455-30 31 43

 

Karlskrona kommun är säljare och Fastigheten kommer att avyttras i enlighet med lagen om offentlig upphandling (2016:1145). Anbudet ska lämnas i enlighet med anvisningar i förfrågningsunderlaget som finns tillgängligt preliminärt 12 april via TendSign. Sista dag för anbud är 18 augusti 2022.

 

Läs mer på Karlskrona kommuns webbplats:

Ännu ett steg i utvecklingen av Pottholmen - Karlskrona.se

Fler nyheter

2022-11-21

Artikel i BLT: Så går jobbet med Expo Karlskrona

Lokaltidningen BLT har intervjuat projektledare Niklas Carlsson i en artikel om Expo Karlskrona och planerna framöver.

Läs mer
Karlskrona Expo 2025 Karlskrona Expo 2025
2022-10-28

Pottholmen fortsätter utvecklas

Entrén till staden i havet fortsätter växa. Nu är det klart att Riksbyggen kommer stå för utvecklingen av två nya kvarter med omvårdnadsboende, mobilitetshus och bostäder i 14 våningar.

Läs mer
2022-08-31

Energilabbets energipaviljong

Våra projektpartners på Energilabbet ställer ut paviljong på Stortorget i Karlskrona för alla som är nyfikna eller oroliga inför framtida (och samtida) energiutmaningar

Läs mer